Η Ερμιονίδα μαζί με την Ύδρα και τις Σπέτσες ίσως είναι η πλέον κοσμοπολίτικη περιοχή της Πελοποννήσου. Τα πολυτελή σκάφη και η παρουσία “επωνύμων” δίνουν αυτό τον ξεχωριστό αέρα που νοιώθουμε αμέσως μετά την άφιξη μας στην περιοχή.
Δεν θα ήταν όμως δυνατόν να έχει συμβεί το οτιδήποτε αν η περιοχή δεν ήταν προικισμένη από την φύση. Η ιστορία της περιοχής δεμένη με την φυσική ομορφιά κάνουν ολόκληρη την περιοχή στολίδι ολοκλήρου της Μεσογείου.

Στο όμορφο Πορτοχέλι όμως κάποιος θα περίμενε να δει μόνο πολυκοσμία και βοή. Ίσως κάποιες περιόδους του χρόνου να είναι και έτσι. Υπάρχει όμως μια πλευρά του Πορτοχελίου που λίγοι ανακαλύπτουν, αφού είναι καλά κρυμένη και βρίσκεται πίσω από την πρόσοψη του χωριού. Είναι η περιοχή της Μπάλτιζας. Ένας πολύ απάνεμος κόλπος σε προνομιακό σημείο που μας θυμίζει και λίμνη.

Στην Μπάλτιζα μπορούμε να βρεθούμε περπατώντας για τρία – τέσσερα λεπτά πίσω από το λιμάνι. Ένα πανέμορφο και καταπράσινο πευκοδάσος, τα χρώματα του νερού και τα όμορφα σπιτάκια γύρω- γύρω μας προτρέπουν αμέσως να σηκώσουμε την φωτογραφική μας μηχανή στο ύψος των ματιών για να πάφρουμε εικόνες για πάντα μαζί μας.

Την όμορφη Μπάλτιζα, μέσα σε ένα δίλεπτο βίντεο παραγωγής του Μιχάλη Καζά, παρουσιάζει το βίντεο που φτιάξαμε και παρουσιάζουμε εδώ. Είναι ολόκληρο τραβηγμένο από το αεροπλανάκι του Travelpeloponnisos.gr σε ποιότητα εικόνας Ultra High Definition, για αυτό και μας δίνει πλάνα που εντυπωσιάζουν ακόμη και όσους ζουν εκεί.

- Advertisement -