Καθισμένη στο πλευρό του Λούσιου ποταμού, στην πλαγιά του Μαινάλου όρους, έχει γράψει τις δικές της λαμπρές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία, κύρια στα χρόνια της μεγάλης εθνικής επανάστασης, αλλά και προηγούμενα και πρόσφατα.

Στην Δημητσάνα ήκμασαν τα γράμματα και η βιοτεχνία ένεκα των προνομίων που είχε η περιοχή από τον σουλτάνο και συνακόλουθα από τον αέρα ελευθερίας που ανέπνεε σε σχέση με τις άλλες ελληνικές επαρχίες.

Για αυτή την περίοδο μας μιλά ένας κατ’εξοχή γνώστης αυτών των θεμάτων.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Καζάς για λογαριασμό του TravelPeloponnisos.gr είχε την χαρά και την τιμή να βρεθεί στην Δημητσάνα με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Βασίλη Σκολαρίκο, που με περισσή προθυμία δέχτηκε να απαντήσει μπροστά στην κάμερα σε ότι τον ρωτήσαμε.

Στο πρώτο βίντεο ο κ. Σκολαρίκος μας μιλά για την Σχολή και την Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, που στην ακμή τους βοήθησαν τα μέγιστα στο να μην σκλαβωθει η ψυχή του Ελληνικού Έθνους στα χρόνια του Τουρκικού σκοταδισμού. Αναφέρεται επίσης στους 14 μπαρουτόμυλους που λειτούργησαν εκεί και εξασφάλισαν το απαραίτητο μπαρούτι στους εξεγερμένους…

- Advertisement -