Δημητσάνα: Πλούσια σε ιστορία και παράδοση

Η Δημητσάνα θεωρείται από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αρκαδίας και χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας Τεύθις, η οποία συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο, αλλά και στον εποικισμό της Μεγαλόπολης.

0
4588
Η Δημητσάνα είναι ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 850 μέτρων

Η Δημητσάνα είναι ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 850 μέτρων, με καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Λούσιου ποταμού.

Από κάποια σημεία η θέα φτάνει μέχρι τον κάμπο της Μεγαλόπολης. Η Δημητσάνα απέχει 48χλμ. από την Τρίπολη, και 211χλμ από Αθήνα.

Πρόκειται για μία μεσαιωνική πόλη με πλούσια ιστορία και παράδοση. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, αφού διαθέτει υπέροχα πετρόκτιστα κτίρια και αρχοντικά, καλντερίμια, πολλά αξιοθέατα και παλαιές εκκλησίες. Ο οικισμός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας.

Η Δημητσάνα θεωρείται από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αρκαδίας και χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας Τεύθις, η οποία συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο, αλλά και στον εποικισμό της Μεγαλόπολης.

Εδώ και χρόνια η Δημητσάνα με τη μοναδική αρχιτεκτονική της, τους ατμοσφαιρικούς της ξενώνες, τα μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο, αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για όλα τα είδη τουρισμού.

Η Δημητσάνα αποτελεί ιδανική έδρα για εξόρμηση στην γύρω περιοχή.
Με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το χωριό προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες στο φαράγγι του Λούσιου, όπως rafting, canoing, kayak, αναρρίχιση, αλλά και απλή περιήγηση στα μονοπάτια που οδηγούν στα ονομαστά μοναστήρια της περιοχής, Μονή Φιλοσόφου, Μονή Τιμίου Προδρόμου κ.α.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσετε παραδοσιακό φαγητό στις ταβέρνες, αλλά και να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα στα café και bars.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε σήμερα στο κανάλι μου Point Of View GR

- Advertisement -