Τα βουνά μας σε κάθε εποχή έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Από τα πιο όμορφα βουνά της Πελοποννήσου η Ζήρεια.

Τώρα το χειμώνα βάζει και αυτή το λευκό μανδύα της και προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους χειμερινές συγκινήσεις. Το χιόνι για αρκετές εβδομάδες άφθονο και καλής ποιότητας.

Για να φτάσουμε ο πιο συνηθισμένος δρόμος είναι μέσω Ξυλόκαστρου (εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών). 25-30 λεπτά από Ξυλόκαστρο για Τρίκαλα και από εκεί 10-15 λεπτά μέχρι το οροπέδιο. Πανέμορφη διαδρομή μέσα από ρεματιές με πλατάνια, βελανιδιές, κέδρα και δάση ελάτης που καταλείγει στα 1.600 μέτρα υψόμετρο.

Εδώ θα βρείτε το απέραντο οροπέδιο της Ζήρειας, με το Τουριστικό Περίπτερο, την λίμνη Δασίου, την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, το σπήλαιο του Ερμή και δύο ορειβατικά καταφύγια. Όλη η περιοχή προστατεύεται διότι διαθέτει πολύ πλούσιο οικολογικό σύστημα.

Το Τουριστικό της περίπτερο ή το Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας επί το επισημότερον, την χειμερινή περίοδο είναι ανοικτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διαθέτει πρόχειρο φαγητό, καφετέρια, ενοικίαση εξοπλισμού για σκι και φυσικά ο επισκέπτης καθισμένος δίπλα στο τζάκι έχει μια καταπληκτική θέα προς το οροπέδιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο, τις παροχές του και την κατάσταση του χιονιού μπορεί να σας δώσει ο Δημήτρης και ο Σπύρος στο τηλέφωνο 6941550983.

Θα πρέπει να προστεθεί ότι το Κέντρο παρέχονται μαθήματα εκμάθησης σκι σε σχολεία και φαγητό κατόπιν συνενόησης σε ειδικές προνομιακές τιμές. Είναι μια προσπάθεια του Κέντρου να συμβάλλει στη προσέγγιση των νέων παιδιών με το χιόνι και γενικότερα την διαβίωση χειμώνα στο βουνό.

 

- Advertisement -