Δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στους κριτές Μποτρίνι, Λαζάρου και Μπελίτσο του 3SIXTY στον διαγωνισμό των chef του 4ου Mediterranean Yacht Show …(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

0
426

Πριν λίγες ημέρες στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών σκαφών στον κόσμο, που έγινε γνωστή σαν 4ο Mediterranean Yacht Show και διοργανώθηκε από την Greek Yachting Association.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού Yacht Show ήταν ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάστηκαν από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

Έτσι στην πεντάδα των κριτών συμμετείχαν τα ιερά τέρατα της γαστρονομίας και βραβευμένοι με αστέρι Michelin κ. Έκτορας Μποτρίνι και κ. Λευτέρης Λαζάρου, δύο γυναίκες μπρόκερς από Γαλλία και Ιταλία και ο Ναυπλιώτης συνιδιοκτήτης του εστιατορίου 3SIXTY Grill Dining — Wine Bar κ. Περικλής Μπελίτσος.


Το VDmedia webTv ήταν παρόν τις δυο ημέρες του διαγωνισμού των Chef με την κα Βασιλική Ντουφεξή και ετοίμασε το βίντεο της ανάρτησης για να πάρουμε μια εικόνα από τον διαγωνισμό και την χλιδή της ατμόσφαιρας μέσα στα πολυτελή σκάφη που χάρισαν μερικές μέρες κοσμοπολιτισμού στο Ναύπλιο και αρκετά επικερδή συμβόλαια στις εταιρίες ιδιοκτησίας των σκαφών. Στο βίντεο έχουν χρησιμοποιηθεί και πλάνα από το ελικοπτεράκι του VDmedia. Τα «αδελφά» travelpeloponnisos.gr και argonafplia.gr αναδημοσιεύουν την ανάρτηση. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:
«Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα»

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef έπρεπε να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν έπρεπε να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι είχαν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειαζόταν να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούσαν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούσαν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα παρήγαγε εξαιρετικές δημιουργίες.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτό σε αυτή την ανάρτηση.