Αρχίζει το Olympia Culture Festival 2017 με μεγάλη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και χορωδιών

0
1649

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δίνουνε ραντεβού στο Κατάκολο 16 σύλλογοι παραδοσιακού χορού και 4 χορωδίες, οι συμμετέχοντες των οποίων αγγίζουν τα 700 άτομα. Η συνάντηση τους γίνεται μέσα στα πλαίσια του δεύτερου Olympia Culture Festival υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Το πολυμορφικό αυτό Φεστιβάλ διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο, ένας φορέας με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση, τη Λαογραφία και το περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο απαρτίζεται από τρεις θεματικούς άξονες : τον παραδοσιακό χορό, το ερασιτεχνικό θέατρο και τους νέους συγγραφείς. Τις εκδηλώσεις ανοίγει ο θίασος «Τρίτο Κουδούνι» του ΤΕΙ Αθηνών και οι παραστάσεις «Πλούτος» του Αριστοφάνη και συνεχίζονται με εκδηλώσεις παραδοσιακού χορού για 10 μέρες στο ξενοδοχείο epihotel odysseas.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει την τέχνη του θεάτρου μέσα από το ξεκίνημα νέων καλλιτεχνών. Να τους παρακινήσει και να τους ενθαρρύνει στη δημιουργική τους πορεία.
Μέσω αυτής της διοργάνωσης θέλουμε να επισημάνουμε την αξία του πολιτιστικού τουρισμού και ειδικά στην περιοχή της Ολυμπίας που αποτελεί κοιτίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν είναι οι εξής :

Ο χορευτικός όμιλος Αιγίου
Η χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Καστοριάς
Η χορωδία Απόλλων : λαογραφικός σύλλογος Κερατέας
Το χορευτικό Κηφισιάς
Το χορευτικό πολιτιστικού συλλόγου Καστοριάς
Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια της Πελοποννήσου
Η παιδική χορωδία Hatuna Matata Καλαμάτας (για δεύτερη συνεχόμενη φορά)
Ο Λαογραφικός όμιλος Ορχομενού
Ο Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων
Η ελληνική παράδοση Άργους
Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας
Ο σύλλογος Διόσκουροι Μάνδρας
Το χορευτικό λαογραφικής-αρχαιολογικής εταιρείας Ελασσόνας
Ο παμμικρασιατικός σύνδεσμος Πατρών
Ο χορευτικός όμιλος Βόλου.
Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει και θα κλείσει ο πολιτιστικός σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος».

Στο Φεστιβάλ είναι, επίσης, προσκεκλημένη η χορευτική ομάδα «Kisco Foklor Ensemble» από τη Σλοβακία, η οποία θα δώσει διήμερη παράσταση στις 6 και 7 Ιουλίου. Πρόκειται για το καλύτερο χορευτικό συγκρότημα παράδοσης της Σλοβακίας και αποτελεί επίσημη συμμετοχή της χώρας στο φεστιβάλ.

Επιπλέον, ένα μέρος του φεστιβάλ έχει ζητηθεί να μαγνητοσκοπηθεί για τις ανάγκες της ΕΡΤ ενώ έχει προσκληθεί ένας μεγάλος αριθμός χοροδιδασκάλων παραδοσιακού χορού απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει κάθε μέρα στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Advertisement -