Λένε ότι όσο βαθύτερα γνωρίζεις κάτι, τόσο καλύτερα μαθαίνεις τα μυστικά του. Έτσι συμβαίνει και με την Πελοπόννησο.

Εκεί χαμηλά στην Πελοποννησιακή γη, στο μεσαίο πόδι, στη Μεσσηνιακή Μάνη, ανάμεσα στους κόλπους που σχηματίζει ο Ταϋγετος βρίσκεται καλά προστατευμένη η Στούπα.

Τόπος ζηλευτός που τις τελευταίες δεκαετίες γνώρισε την ανάπτυξη, μολονότι κατάφερε να κρατήσει την αγνότητα και την παράδοση των παλαίων καιρών. Χωρίς αμφιβολία η Στούπα σου προσφέρει πλουσιοπάροχα φυσικές ομορφιές.

Μια καταπληκτική αμμουδιά σε ένα πανέμορφο κολπίσκο που γίνεται από την στιγμή που θα τον αντικρίσεις αγαπητός από μικρούς και από μεγάλους.
Η Στούπα με μερικές δεκάδες ξενοδοχεία, με πυργόσπιτα, με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και τις μυρωδιές των λουλουδιών, με πολλά εστιατόρια και καφέ απευθύνεται σε κάθε βαλάντιο.

Το καλοκαίρι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη η Στούπα και η γύρω περιοχή, σου προσφέρουν κάθε λογής διασκέδαση. Από παραδοσιακές ελληνικές βραδιές, μέχρι ρεμπέτικα και κάθε είδους ξένη μουσική.

Από φαγητό σίγουρα κυριαρχεί το ολόφρεσκο ψάρι. Ο Μεσσηνιακός κόλπος δίνει απλόχερα πλούσιες ψαριές που γίνονται ανάρπαστες από τους επισκέπτες της περιοχής. Πλούσια ποικιλία θα βρειτε και από παραδοσιακούς κρεατομεζέδες. Τα παστά λουκάνικα, το φημισμένο σύγκλινο έχουν την τιμητική τους. Τα γλυκά επίσης. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες με λάδι, τηγανόπιτες, λαδοπαξίμαδα, χόντρο, γαλατόπιτες, είναι γεύσεις που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε.

Χωρίς περισσότερα λόγια, η Στούπα αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό που πρώτοι κατάλαβαν οι βορειοευρωπαίοι επισκέπτες που πλέον έχουν συρρεύσει και έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

- Advertisement -