Περιήγηση στη Σαϊδόνα: ΙΜ Βαϊδενίτσας – Ι.Μ. Σαμουηλ

0
4473

Σκαρφαλωμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, λίγο πιο κάτω από το δάσος της Βασιλικής και με υπέροχη θέα στο μεσσηνιακό κόλπο βρίσκεται η Σαϊδόνα, ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά χωριά της Μάνης.

Μεταξύ των βουνοκορφών της «Μαυροβούνας» και του «Ταξιάρχη» του Ταϋγέτου, στην ανατολική πλευρά μιας ρεματιάς βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Βαϊδενίτσας ή Βοϊδενίτσας. Η πρόσβαση γίνεται είτε από τη Σαϊδόνα, είτε από το Εξωχώρι, περίπου στη μέση της απόστασης των δύο χωριών. Η Μονή Σαμουήλ είναι τυπικό παράδειγμα οχυρωμένης μονής, εγκαταλελειμμένη σήμερα, στην ενδοχώρα της ορεινής Μεσσηνιακής Μάνης και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σαϊδόνα και Εξωχώρι. Είναι κτισμένο σε ρεματιά -σε πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον- στη δυτική πλαγιά της βουνοκορφής «Σωτηρίτσα» του Ταϋγέτου.

Τα Μοναστήρια Σαμουήλ και Βαϊδενίτσας και ο πολεμόπυργος του καπετάν Κιτρινιάρη στη Βαϊδενίτσα, πάνω στο ξερόβραχο της «κουδούνας», αποτελούσαν το οχυρό τρίγωνο της Σαϊδώνας για άμυνα και φύλαξη των χωριών της Καρδαμύλης και της Ανδρούβιστας από τυχόν επιδρομές Τούρκων, από τη πλευρά της Βασιλικής.

Βαθμός δυσκολίας: Α
Ώρες πορείας: 2:30 μαζί με τις στάσεις
Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6947320585 ΑΡΓΎΡΗΣ – 6980727203 ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ

ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ: Κυριακή πρωί στις 8:30 π.μ. στην πλατεία Όθωνος

ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ:
Σακίδιο πλάτης, νερό, σνακ, πεζοπορικα μποτάκια, καπέλο, αδιάβροχο, fleece και μια αλλαξιά για το δρόμο της επιστροφής.

Κόστος συμμετοχής: 10€
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
– τη μεταφορά μας προς και από τον προορισμό μας με Ι.Χ.
– την αμοιβή έκαστου οδηγού Ι.Χ.
– τις διαδρομές

Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της ομάδας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη!

Διοργανωτές: Περιηγητές Μεσσηνίας-Messinian Travellers

- Advertisement -