ΚΥΛΛΗΝΗ: Αναπάντεχη ομορφιά με πολλές εναλλακτικές επιλογές

Στα 288χλμ. μακριά από την Αθήνα, στο δυτικότερο ακρωτήριο της Πελοποννήσου, την Κυλλήνη, μπορεί να ανακαλύψει κανείς ένα παραδεισένιο μέρος.

0
8466
ΚΥΛΛΗΝΗ

Στα 288χλμ. μακριά από την Αθήνα, στο δυτικότερο ακρωτήριο της Πελοποννήσου, την Κυλλήνη, μπορεί να ανακαλύψει κανείς ένα παραδεισένιο μέρος.

Για να φτάσεις εκεί ακολουθείς το δρόμο προς Πάτρα και συνεχίζεις προς Πύργο. Μετά τα Σαγαίικα, στρίβεις δεξιά προς Λεχαινά και καταλήγεις στην Κυλλήνη. Η διαδρομή είναι περίπου 3ώρες και 40 λεπτά.

Η Κυλλήνη αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή, αφού από το λιμάνι της φεύγουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, προς τα Ιόνια νησιά, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Ωστόσο οι πιο υποψιασμένοι σταματούν στην Κυλλήνη για να απολαύσουν ήρεμες διακοπές κοντά στη θάλασσα και για να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής.

 

Η περιοχή έχει κατοικηθεί από την παλαιολιθική εποχή σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία από τον Όμηρο που αναφέρεται στον φόνο του Ώτου του Κυλλήνιου, από τον Πολυδάμα. Στην Αρχαία Ελλάδα η Κυλλήνη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας (1204) πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυλλήνης κτίστηκε η πόλη Γλαρέντζα. Η Γλαρέντζα αποτέλεσε σημαντική οχυρωμένη πόλη καθώς και λιμάνι της Πελοποννήσου.

Σήμερα η Κυλλήνη έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές θέρετρο με σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Η περιοχή ενδείκνυται για όλα τα βαλάντια από πολυτελή ξενοδοχεία και spa, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι και camping για όσους θέλουν να βρεθούν πιο κοντά στη φύση. Η πιο εξωτική παραλία της Κυλλήνης, γνωστή και ως Χρυσή Ακτή, είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Διαθέτει γήπεδα beach volley και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Η έκτασή της φτάνει τα 6χλμ. και δίνει στους επικέπτες την αίσθηση της απέραντης γαλήνης.

Ο φυσικός πλούτος της περιοχής, οι πεδινές εκτάσεις με τις ποικίλες καλλιέργειες, οι ατελείωτες αμουδιές με θέα προς το πέλαγο και το ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, προσελκύουν πολυάριθμους παραθεριστές, καθιστώντας την Κυλλήνη έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Ελλάδας. Αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό Κάστρο, φημισμένο για το μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι, την ονομαστή λουτρόπολη, τα Λουτρά της Κυλλήνης και το Αρκούδι, παραθαλάσιο τουριστικό οικισμό.

αρθρο του travelpeloponnisos.gr/

- Advertisement -