Τα κρουαζιερόπλοια ενισχύουν το κοσμοπολίτικο προφίλ του Ναυπλίου… (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

0
2073

Η άνοδος του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια είναι μια πρόκληση για την μεγαλόπρεπη Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, που θέλει και μπορεί να κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του τουριστικού ρεύματος.

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Με πρώτο πλεονέκτημα την ίδια την πόλη, αλλά και την πλεονεκτική της θέση στην Πελοπόννησο, τα πανέμορφα περίχωρα της και το ότι είναι επίκεντρο στο πιο αξιόλογο παγκόσμιο αρχαιολογικό πάρκο έχει κάθε ισχυρό χαρτί να πετύχει το στόχο της.

Τα τελευταία χρόνια την θέση της έχει ενισχύσει στα μέγιστα η αύξηση των κρουαζιεροπλοίων και των σκαφών αναψυχής, που μπορεί να δίνουν όφελος μόνο σε λίγους επιχειρηματίες, αλλά είναι βέβαιο ότι ενισχύουν ανέξοδα την εικόνα της πόλης.

Οι προοπτικές της πόλης μπορούν να βελτιωθούν αν γίνουν τα έργα που ευαγγελίζεται η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή. Απουσία λιμανιού, απουσία μαρίνας, απουσία και των πιο απλών λιμενικών εγκαταστάσεων, προβλήματα με την καθαριότητα της πόλης, έλλειψη δημοσίων τουαλετών, έλλειψη αξιόλογου γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών, ελλείψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους σε προσωπικό και εγκαταστάσεις.

Η βελτίωση κάποιων από αυτές τις ελλείψεις θα απογειώσουν την πόλη. Η όποια νέα δημοτική αρχή σίγουρα έχει πολλά να κάνει…

ΦΩΤΟ:

- Advertisement -