ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Κόσμημα της Πελοποννήσου, ο ορεινός προορισμός της ορεινής Αχαίας

Τα Καλάβρυτα κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ως ορεινός προορισμός και είναι ιδιαιτέρως γνωστά.

0
10375
Τα Καλάβρυτα κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ως ορεινός προορισμός και είναι ιδιαιτέρως γνωστά.

Η ιστορία της περιοχής έχει τις απαρχές της στην αρχαιότητα και η πρώτη ονομασία της ήταν Αζανία και αποτελούσε μέρος της βόρειας Αρκαδίας.

Επί Φραγκοκρατίας μετονομάστηκε Καλάβρυτα και στη θέση της αρχαίας Ακρόπολης χτίστηκε κάστρο από τον πρώτο Βαρώνο της περιοχής.

Όπως όλες οι πόλεις της Πελοποννήσου, έτσι κι αυτή έλαβε μέρος στον Αγώνα του 1821 και στη γνωστή Μονή της Αγ. Λαύρας κηρύχθηκε ο Αγώνας από τον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Κοντά και το Μέγα Σπήλαιο.

Μία πόλη που δοκιμάστηκε σκληρά από τα αντίποινα τόσο των Τούρκων όσο και των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Στην εποχή μας η επισκεψιμότητα της μικρής γραφικής πόλης είναι υψηλή σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς είναι μια πόλη που βρίσκεται μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, το οποίο συνδυάζεται με πολλά ιστορικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά και φυσικά μνημεία, τα οποία προσελκύουν την προσοχή του επισκέπτη.

Μία πόλη φιλόξενη, έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της καθώς διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων και πλήθος καταστημάτων για φαγητό και ποτό.

Να σημειωθεί ότι ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που πρωτοεγκαινιάστηκε το 1895 λειτουργεί μέχρι και σήμερα και σας υπόσχεται μία αξέχαστη περιήγηση σε μία από τις συναρπαστικότερες περιοχές όλης της Ελλάδας.

Επίσης τώρα που χειμώνιασε μην ξεχνάμε το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων που κρατά τα σκήπτρα ανάμεσα στα υπόλοιπα χιονοδρομικά της Πελοποννήσου, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.

 

- Advertisement -