ΑΡΚΟΥΔΙ – Ένας προορισμός… σαν σε νησί

Ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές σε νησί χωρίς να ταξιδέψουν με πλοίο! Το Αρκούδι είναι ένας παραθαλάσιος οικισμός με αξιόλογη τουριστική κίνηση, 11 χλμ. δυτικά του Βαρθολομιού και δίπλα στα γνωστά Λουτρά της Κυλλήνης.

0
20995

Ο μικρός κόλπος του Αρκουδιού μαγεύει με τη χρυσή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά του. Οι ψάθινες ομπρέλες και η θέα προς τα πολύχρωμα σπιτάκια του χωριού, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγευτική και δίνουν μια νησιώτικη νότα.

Στην παραλία υπάρχει η επιλογή θαλάσσιων σπορ, αλλά και όσοι αγαπούν το ψάρεμα, στα βραχάκια που βρίσκονται στο τέλος της παραλίας, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Επίσης, υπάρχει ένα πολύ γραφικό beach bar, το οποίο αποτελεί στέκι πολλών παραθεριστών όλο το καλοκαίρι. Αυτή η γραφική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, δίνει την ευκαιρία στους ρομαντικούς να απολαύσουν την ηρεμία και χαλάρωση που εμπνέει το μέρος.

Μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας από τα σούπερ μάρκετ που υπάρχουν μέσα στο χωριό, να γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες και να απολαύσετε το ρόφημα σας στις γραφικές καφετέριες. Στολίδι της πλατείας ένα παραμυθένιο σπίτι, που έχει μετατραπεί σε έναν ζεστό και προσεγμένο χώρο, με σύμβολο τη γάτα. Εκεί θα βρείτε πρωτότυπα σουβενίρ, χειροποίητες κατασκευές και μία ιδιαίτερα καλόγουστη συλλογή από καλοκαιρινά γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ.

Εκτός από την ειδυλλιακή παραλία του Αρκουδιού, υπάρχουν αρκετές όμορφες παραλίες στην γύρω περιοχή. Στα 2.5 χλμ. βρίσκεται η απέραντη αμμώδη παραλία των Λουτρών Κυλλήνης που κάθε χρόνο βραβεύεται με μπλε σημαία και στα 4.7 χλμ. η παραλία της Γλύφας. Σε απόσταση 16,3 χλμ. βρίσκεται η παραλία Θινών.

 

- Advertisement -