ΕΡΜΙΟΝΗ: Όμορφη κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χαρακτήρα (φωτο -βίντεο drone)

0
9798

Αν θέλετε να κάνετε μία γρήγορη απόδραση και να βρεθείτε σύντομα σ’ ένα μέρος που θα σας ξεκουράσει, αλλά θα σας προσφέρει και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, τότε μία πολύ καλή επιλογή είναι να βρεθείτε στην Ερμιόνη, η οποία απέχει μόλις δύο ώρες και κάτι από την Αθήνα.

Η γραφική Ερμιόνη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα στενό τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Από τη μία πλευρά είναι η περιοχή του λιμανιού και από την άλλη η περιοχή Μανδράκια, στην οποία θα βρείτε ταβερνάκια με υπέροχους ψαρομεζέδες, παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονα μπαράκια.

Η περιοχή έχει κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και οι πρώτοι κάτοικοι της ήταν Δρύοπες.
Η ιστορία της περιοχής είναι από την αρχαιότητα μέχρι και την σύγχρονη εποχή συνεχής, γεγονός που μαρτυρούν και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως το εκκλησσάκι της Αγ. Ερμιόνης στον αρχαίο λόφο Πρωνός, το οποίο έχει χτιστεί πάνω στα θεμέλια του ιερού ναού της Θεάς Ήρας.

Μία περιοχή που συνιστάται για περίπατο είναι ο Μύλος στο λόφο Κρόθι.

Πολύ όμορφη εκκλησία είναι και αυτή των Αγ. Ταξιαρχών που χρονολογείται στον 16ο αιώνα, όπως επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Λαοφραφικό Μουσείο της πόλης που στεγάζεται σ ένα αναπαλαιωμένο σπίτι με ερμιονίτικο χαρακτήρα, στο οποίο είχε ξεκινήσει η τρίτη Εθνοσυνέλευση το 1827. Να αναφέρουμε επίσης ότι η Ερμιόνη διακρίνεται για την ευαισθησία των κατοίκων της για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Πολύ όμορφες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην γύρω περιοχή της Ερμιόνης είναι ο Αγ. Δημήτριος, η Δάρδιζα, η Πετροθάλασσα καθώς και οι παραλίες της Θερμησίας.

Στην άκρη της Ερμιόνης προτείνουμε να πάτε στην περιοχή Μπίστι, η οποία διαθέτει πεντακάθαρα νερά, πολλά πεύκα και ρομαντική ατμόσφιαρα.

Φυσικά αν πάμε Ερμιόνη δεν ξεχνάμε την εύκολη πρόσβαση μας σε Ύδρα και Σπέτσες. Η θαλάσσια επικοινωνία της Ερμιόνης με τα νησιά, αλλά και τον Πειραιά, μολονότι δεν είναι όπως ήταν, παραμένει τακτική και γίνεται με πλοία γραμμής, δελφίνια αλλά και με θαλάσσια ταξί.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Ερμιονίδας ανέκαθεν ήταν ψαρότοπος και ως εκ τούτου οι ψαροταβέρνες της Ερμιόνης διαθέτουν ποικιλία σε φρέσκα ψάρια και μαγείρεμα για έπαινο.

 

 

- Advertisement -