Πολιτιστική διαδρομή Πελοποννήσου – ΜΟΡΕΑΣ

0
1430

Μοναδικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία, σπάνια οικοσυστήματα, πλούσια γαστριμαργική και καλλιτεχνική παράδοση.

Η Πελοπόννησος τα έχει όλα… Τώρα αποκτά και το μέσο για να προβάλλει την πολυδιάστατη ταυτότητά της: την Πολιτιστική Διαδρομή «Μορέας».

Περιγραφή

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτείνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση της «Πολιτιστικής Διαδρομής “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις». Η παραπάνω Πολιτιστική Διαδρομή, είναι μια πολυεπίπεδη και ολιστική πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η διαδρομή θα έχει ως επίκεντρο 8 αστικά σύνολα (Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Μεσσήνη, Σπάρτη και Πύλο) με διαχρονική ιστορική και πολιτιστική συνέχεια και θα επιχειρήσει να αναδείξει τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου, το εντυπωσιακό φυσικό της τοπίο, τα σπάνια οικοσυστήματά της, την πλούσια γαστρονομική της παράδοση και τη σύγχρονη παραγωγή και δημιουργία.

Πόλοι

Η διαδρομή θα έχει ως επίκεντρο 8 αστικά σύνολα με διαχρονική ιστορική και πολιτιστική συνέχεια, 8 πόλους, από τους οποίους διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑΣ: α) Πόλος Κορίνθου (Κόρινθος, Αρχαία Κόρινθος, Σικυώνα), β) Πόλος Άργους (Άργος –Ναύπλιο, Επίδαυρος – Μυκήνες), γ) Πόλος Νεμέας (Νεμέα –Αρχαία Νεμέα), δ) Πόλος Τρίπολης (Ορεινή Αρκαδία, Αρχαία Θέατρα Τεγέας, Αρκαδικού Ορχομενού και Μαντίνειας), ε) Πόλος Μεγαλόπολης (Μεγαλόπολη – Αρχαιολογικός Χώρος Μεγαλόπολης), στ) Πόλος Μεσσήνης (Μεσσήνη –Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα, Αρχαίο Θέατρο Θουρίας), ζ) Πόλος Σπάρτης (Σπάρτη –Αρχαιολογικός Χώρος Σπάρτης, Μυστράς), και η) Πόλος Πύλου (Πύλος –Ανάκτορο Νέστορα, Μεθώνη, Κορώνη).

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός θα οριστεί με την έγκριση του προγράμματος.

ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα

- Advertisement -