Το Lonely Planet ξεχώρισε την Ελλάδα -Νο 1 στον κόσμο εναλλακτικός τουριστικός διατροφικός προορισμός για το 2021

0
952

«Ποτέ δεν επηρεάστηκε μια χρονιά ο τουρισμός όπως το 2020», αναφέρει το Forbes εξηγώντας τη λογική πίσω από την οποία το Lonely Planet κατήρτησε τις φετινές του λίστες με νέους εναλλακτικούς προορισμούς για το 2021.

Και εκφράζοντας τους προβληματισμούς που υπήρξαν για το πώς θα μπορούσαν να προτείνουν προορισμούς για τους οποίους οι αναγνώστες θα ανυπομονούν να ταξιδέψουν, μετά από όλα αυτά τα μαθήματα που πήρε όλος ο πλανήτης από τους 12 τελευταίους μήνες και τον αντίκτυπο που είχε η παύση στον τουρισμό, με τις θετικές περιβαλλοντικές συνέπειες, αλλά και τις αρνητικές στους ανθρώπους και στους προορισμούς που βασίζονται στον τουρισμό για να επιβιώσουν, εξηγούν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Αποφεύγοντας τη νοοτροπία των λιστών, ο διευθύνων σύμβουλος της Lonely Planet Luis Cabrera εξήγησε το σκεπτικό τους: «Καθώς ο κόσμος μας έκανε μια πλήρη παύση φέτος, κοιτάξαμε στον καθρέφτη για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να ταξιδεύουν υπεύθυνα και να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής. Και συνειδητοποιήσαμε ότι για να επαναπροσδιορίσουμε τα ταξίδια μετά το 2020, χρειαζόμασταν να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας πρώτα, οπότε ενημερώσαμε τις συντακτικές πρακτικές μας για να αναδείξουμε περισσότερες τοπικές και διαφορετικές φωνές».

Φέτος λοιπόν το Lonely Planet παρουσιάζει μια λίστα προορισμών με ένα… twist, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Κάνουν μια στροφή μακριά από τις πόλεις, τους προορισμούς και τις χώρες που συνήθως βρίσκονταν στις λίστες αυτές και αντ’ αυτού δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα, τις τοπικές κοινότητες και τη διαφορετικότητα.

«Τα ταξίδια από το 2021 και μετά θα είναι μια πολύ πιο προσεκτική άσκηση από ό, τι ήταν ποτέ πριν», συνεχίζει ο Cabrera. «Με τους ταξιδιώτες να αλληλεπιδρούν προσεκτικά με τον κόσμο και να επικεντρώνονται στο να διασφαλίσουν ότι ο αντίκτυπός τους είναι ασφαλής και θετικός για τις κοινότητες υποδοχής, αποφασίσαμε να επισημάνουμε προορισμούς και άτομα που επιτρέπουν πραγματικά στους επισκέπτες να κάνουν μια πραγματική συνεισφορά μέσω αναγεννητικών ταξιδιών».

Το αποτέλεσμα είναι η πιο διαφορετική και ενδιαφέρουσα λίστα που έχει κάνει ποτέ το Lonely Planet, ιδανική για να διαλέξει κανείς το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε όταν οι ουρανοί, οι δρόμοι και οι θάλασσες θα είναι ανοιχτοί για να τους διασχίσουμε ξανά.

Lonely Planet: Best στην κατηγορία Προορισμός για φαγητό – Ελλάδα

Στην κατηγορία «Best στην βιωσιμότητα», υπάρχει φυσικά και η Ελλάδα την οποία ξεχωρίζει το Lonely Planet για το φαγητό της.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται-προβάλλεται συγκεριμένα, ως η πρώτη επιλογή στην κατηγορία ‘καλύτερος τουριστικός διατροφικός προορισμός’ ενώ επισημαίνεται ότι, χωρίς να το επιδιώκει, με τα βιολογικά προϊόντα και τα ψαρικά της από τα νησιά, βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως.

Best στην κατηγορία Διαμονή σε πόλη –Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Best στην κατηγορία Nησιά – Παλάου, Ειρηνικός Ωκεανός

Best στην κατηγορία Διαμονή – Grootberg Lodge στο Etendeka Plateau, Ναμίμπια

Best στην κατηγορία Ποδηλασία – Βιρτζίνια Mountain Bike Trail

Best στην κατηγορία Προορισμός για φαγητό – Ελλάδα

Best στην κατηγορία Tαξίδι με Tρένο – Rocky Mountaineer

Best στην κατηγορία Aναδυόμενος Προορισμός – Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Best στην κατηγορία Πρόγραμμα Διατήρησης – Ρουάντα

Best στην κατηγορία Περίπατοι – Le Vie di Dante, Ιταλία

Best στην κατηγορία Αφηγητής – Soraya Abdel-Hadi

 

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -