Υπουργείο Τουρισμού: Δεν θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός για τους τουρίστες στην Ελλάδα

0
1113

Υπουργείο Τουρισμού: Δεν θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός για τους τουρίστες στην Ελλάδα

«Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως «πρέπει να εστιάσουμε σε όσους δε θα εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας μας.

Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας».

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Θεοχάρη, «ο Πρωθυπουργός άνοιξε αυτήν την κουβέντα τώρα διότι έχουμε δει πως οι συζητήσεις παίρνουν πολύ χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που θα ανοίξουν.

Συνεπώς, την ξεκινήσαμε τώρα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε μία απόφαση πριν ανοίξει η τουριστική σεζόν. Τώρα πρέπει να προνοήσουμε, να συμφωνήσουμε για τους κοινούς αυτούς κανόνες, για το συντονισμό που είναι απαραίτητος ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν. Σας διαβεβαιώνω ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτήν του 2020».

- Advertisement -