Η Αργολίδα ήταν και θα παραμείνει ένας ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός – Ανακαλύψτε τον …!!!

0
2012

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία για την προώθηση τόπων και φαγητών πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Αργολίδα. Στόχος να αναδειχθούν για μια ακόμη φορά οι γαστρονομικές γεύσεις του παρελθόντος μέσα στο χώρο που αναδείχθηκαν. 

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία των Ελληνικών Μονοπατιών: www.grecopaths.org που εδώ και 4 χρόνια με έδρα το Κεφαλόβρυσο Αργολίδας διοργανώνει κατά καιρούς αθόρυβα διάφορες δράσεις στις 21 Μαΐου έως 25 Μαΐου διοργανώθηκαν γυρίσματα με drone και όχι μόνο σε διάφορους προορισμούς της Αργολίδας.

Οι διοργανωτές ήταν:

1) Πάνος Κοκκάλας- Eλληνικά Μονοπάτια: www.grecopaths.gr
2) Δαμιανάκης Γιώργος –Taste and Travel
3) Tony Kavalieros: Maryland USA-‘Savor Greece’
4) Τάσος Τόλης: Executive chef
5) Σταυρούλα Τσιρίκου: Υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού Grecopaths.gr

Αναδείχθηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο οι παρακάτω προορισμοί πιάτα:

  1. Food tour στο Ναύπλιο σε επιλεγμένα σημεία της πόλης με ΠΟΠ πελοποννησιακά προϊόντα και συνταγές -21 Μαΐου 2021
    Συνταγή : Αγκινάρες φρικασέ, φρέσκια αγκινάρα σαλάτα, Κόκκορα με χυλοπίτες από αγκινάρα και άλλα προϊόντα

2) Μαλαντρένι- Αμπελώνες  Συνταγή: Ντολμαδάκια συνοδεία τοπικών επιλεγμένων κρασιών – 22 Μαΐου 2021

3) Μετόχι Αργολίδας σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο σιγο-ψημένη γκιόσα που η πόρτα του φούρνου σφραγίζεται με λάσπη από γιαγιάδες του χωριού όπως έκαναν παλιά – 23 Μαΐου 2021

4) Κεφαλόβρυσο ΑργολίδαςΓκόγκες, τυροπιτάρια συνοδεία επιλεγμένων τυριών και κρασιών της περιοχής μας – 24 Μαΐου 2021

5) Βιβάρι & Νέα Κίος Αργολίδας Ψάρι μαγειρεμένο στην άμμο σε πήλινα σκεύη, αφού έχει προηγηθεί βόλτα ψάρεμα με βάρκα- Συνοδεία ρακί , ούζου, τσίπουρου και τοπικών κρασιών Ένωση Κρήτης – Πελοποννήσου – 25 Μαΐου 2021

 

 

- Advertisement -