ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ: Εκεί… όπου ο μύθος συναντά την πολυτέλεια…

Γνωστό από την αρχαιότητα ως Αλιείς, η σημερινή ονομασία αυτού του τόσο γνωστού κοσμοπολίτικου παραθεριστικού κέντρου της Πελοποννήσου είναι πολύ νεότερη.

0
6617

Γνωστό από την αρχαιότητα ως Αλιείς, η σημερινή ονομασία αυτού του τόσο γνωστού κοσμοπολίτικου παραθεριστικού κέντρου της Πελοποννήσου είναι πολύ νεότερη. Εκτός από Πόρτο Χέλι συναντάτε και σαν “Porto Bizato” ή Eel Harbor στην Ιταλική βιβλιογραφία του 18ου αιώνα.

Στην αρχαιότητα αποτέλεσε προάστιο του βασιλείου της Ερμιονίδας. Έχει έντονα νησιώτικο χαρακτήρα και στο φυσικό, κλειστό και συνεπώς ασφαλές λιμάνι του συναντά κανείς πολλά σκάφη κάθε κατηγορίας και γούστου.

Διαθέτει πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, αφού την γύρω περιοχή στολίζουν μεγάλες πευκόφυτες εκτάσεις που είναι συνδυασμένες με πεντακάθαρα θαλασσινά νερά. Η περιοχή αποκτά έναν έντονο εξωτικό χαρακτήρα και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.

Εκτός από την παραλία του χωριού μπορείτε να επισκεφθείτε σε κοντινή απόσταση την παραλία Κόστα, Λιμανάκια, Κορακιά και Χηνίτσα.

Την μακραίωνη ιστορία της περιοχής μαρτυρούν τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης των Αλιέων. Επίσης στο θαλάσσιο έδαφος της περιοχής υπάρχουν υπολείμματα του αρχαίου λιμανιού.

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Αργολίδας και 85 χλμ. από το Ναύπλιο.
Έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστική υποδομή με δυνατότητα φιλοξενίας ιδιοκτητών με σκάφη, αφού το λιμάνι του διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα.

Πολυτελή ξενοδοχεία, πλήθος εστιατορίων, καφέ-μπαρ και γραφικές ταβέρνες συνθέτουν την εικόνα αυτού κοσμοπολίτικου παραθεριστικού κέντρου, αλλά και τις γύρω περιοχής.

Από το λιμάνι αναχωρούν μικρά πλοία που μεταφέρουν ταξιδιώτες και στα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, αλλά υπάρχει και σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά.

Ανεπιφύλακτα ένας από τους ωραιότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου που αξίζει κανείς να επισκεφθεί!

 

 

- Advertisement -