Αγία Βαρβάρα στη Μάνη, η παραλία για σας που σας αρέσουν οι ιστορίες με τους πειρατές…

0
23982
Αγία Βαρβάρα στη Μάνη

Για πολλά φημίζεται η Πελοπόννησος. Ένα από όλα αυτά είναι οι παραλίες της. Υπάρχουν παραλίες με καταγάλανα νερά που απευθύνονται σε κάθε γούστο. Με άμμο, με βότσαλο, με πέτρες. Κλειστά λιμανάκια, δαντελωτές ακρογιαλιές, μεγάλες επιμήκης παραλίες. Με πολύ κόσμο ή με λιγοστό…

Παραλίες που μπορείτε να βρεθείτε μοναχά εσείς και η παρέα σας…

Αν βρεθείτε στην περιοχή της Μάνης, δεν χωρά αμφιβολία ότι μια παραλία που θα σας ενθουσιάσει είναι αυτή που λέγεται Αγία Βαρβάρα και απέχει ελάχιστα από το χωριό Σκουτάρι. Η ονομασία του χωριού σημαίνει ασπίδα στα αρχαία ελληνικά και είναι χωριό που συνιστάται για ήσυχες διακοπές. Το χωριό έχει την κλασική παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική και στο κέντρο του υπάρχει ο “παλιόπυργος”, ένας πύργος που αντέχει τη φθορά του χρόνου επί πολλές δεκαετίες.

Απόσταση από το Γύθειο περίπου 20 χλμ. από το δρόμο για Μέσα Μάνη.

Αγία Βαρβάρα στη Μάνη

Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας είναι άγνωστη για τους πολλούς, έχει χρυσαφένια άμμο, ψιλό χαλικάκι και κρυστάλλινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας το παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, αφιερωμένο στη χάρη της Αγίας Βαρβάρας, που σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.

Το εκκλησάκι έχει χτιστεί τον 12º αιώνα και σύμφωνα με όσα μας είπαν κάτοικοι εκεί, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο πειρατές είχαν κατέβει στην ακρογιαλιά και είχαν κρύψει τον θησαυρό τους κάτω απο τον ναό… Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή ήταν το ορμητήριο του πειρατή Μπαρμπαρόσα ή Κοκκινογένη.

Αν ασχολείστε με το ψαροντούφεκο εκτός από την φροντίδα για την ψαριά σας, αξίζει να περιπλανηθείτε στο βυθό της περιοχής, όπου μπορείτε να θαυμάσετε διάφορα αρχαία ευρύματα όπως κολώνες, αρχαία τείχη κ.α.

Στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας θα βρείτε ταβέρνες για όλα τα γούστα.

 

 

- Advertisement -