ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Ένας ξεχωριστός προορισμός για να αγαλλιάσει η ψυχή σας

Ο Αρχάγγελος στην Λακωνία είναι ένας από αυτούς. Τόπος ευλογημένος, αφού ιδρύθηκε με πρωτοβουλία κληρικού πριν από διακόσια και πλέον χρόνια.

0
16425
Ο Αρχάγγελος στην Λακωνία
Ο Αρχάγγελος στην Λακωνία

Υπάρχουν μερικοί μικροί οικισμοί που μένουν στον επισκέπτη τους περισσότερο αξέχαστοι από κάποιους άλλους.

Ο Αρχάγγελος στην Λακωνία είναι ένας από αυτούς. Τόπος ευλογημένος, αφού ιδρύθηκε με πρωτοβουλία κληρικού πριν από διακόσια και πλέον χρόνια.

Ο τότε Μητροπολίτης Χρύσανθος Παγώνης, πήρε την πρωτοβουλία το 1811, να αγοράσει από τους Τούρκους αυτό τον όμορφο τόπο και να δημιουργήσει σε αυτόν ένα οικισμό. Ο ίδιος μάλιστα ήταν αυτός που χαρακτήρισε την τοποθεσία ως “τερπνότατη”, ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην περιοχή και σήμερα.

Ο Αρχάγγελος είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους και γραφικότερους παραλιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου. Διακρίνεται για τους ήρεμους ρυθμούς του και τη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία του. Χαρακτηριστικά που προσφέρει απλόχερα για χαλαρές διακοπές.
Έτσι οικογένειες και ζευγαράκια τιμούν τον Αρχάγγελο ιδιαίτερα, αφού η φύση τον προίκισε πλουσιοπάροχα.

Ο επισκέπτης του Αρχάγγελου θα εύρει φιλόξενους ανθρώπους και εκλεκτό φαγητό, αφού τα καΐκια που δένουν στο απάνεμο λιμανάκι του χωριού προμηθεύουν καθημερινά τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία με θαλασσινά και φρέσκο ψάρι.

Οι επισκέπτες του Αρχάγγελου έλληνες και κυρίως ξένοι, μένουν στην περιοχή αρκετές ημέρες, μιας και η περιοχή συνιστάται για εξορμήσεις. Βρίσκεται στο κέντρο του ανατολικού ποδιού της Πελοποννήσου και ‘ετσι με αφετηρία το χωριό μπορείς να βρεθείς σε δεκάδες διαφορετικές τοποθεσίες. Εύκολα και γρήγορα μπορείς να επισκεφτείς τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Λακωνίας, πραγματοποιώντας ημερήσιες εξορμήσεις προς τη Πλύτρα, το Γέρακα, το Κυπαρίσσι, τη Μονεμβασιά, τη Νεάπολη, την Ελαφόνησο, το Γεράκι, τα σπήλαια Δυρού, το σπήλαιο Αγ. Ανδρέας στην Καστανιά Βοιών, τη Μάνη, το Μυστρά και τα Κύθηρα.

Να σημειωθεί επίσης ότι η περιοχή μένει “ζωντανή” και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Όποτε κι αν βρεθείτε στη περιοχή, θα βρείτε και να φάτε και να κοιμηθείτε. Σας περιμένουν περισσότερα από τριακόσια κρεβάτια, πέντε ταβέρνες, μεζεδοπωλία και μπαράκια.

Αν βρεθείτε στην περιοχή μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την εκκλησία του χωριού με την πλούσια ιστορία της και την θαυμαστή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Αν θυμηθείτε, αξίζει να ρωτήσετε τους ντόπιους για την ιστορία της εικόνας και πως αυτή έφτασε στο “σπίτι” της.

- Advertisement -