ΠΥΛΟΣ: Το πανέμορφο βασίλειο του Νέστορα με την συναρπαστική θέα

Στην νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννήσου, στο νομό Μεσσηνίας, βρίσκεται η όμορφη Πύλος, η οποία σύμφωνα με τη Μυθολογία ιδρύθηκε από τον μυθικό Πύλο.

0
7488

Η ονομασία αυτή δόθηκε ωστόσο μετά από την απελευθέρωσή της κατόπιν βασιλικού διατάγματος.
Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Κορυφάσιο και μετέπειτα πήρε την ονομασία Ναβαρίνο.

Στην Πύλο θα συναντήσουμε δύο κάστρα: To Νεόκαστρο, κάτω από το οποίο είναι κτισμένη η σημερινή πόλη και έλεγχε την νότια είσοδο της πόλης και το Παλαιόκαστρο, που έλεγχε τη βόρεια είσοδο του όρμου. Και τα δύο κάστρα προσφέρουν καταπληκτική θέα.

Καθώς η περιοχή έχει κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον χάρη στο ευρήματα που έχουν έρθει στο φως μετά από ανασκαφές που κράτησαν δεκαετίες.
Μπορείτε λοιπόν να επισκεφθείτε και να δείτε σχεδόν ολόκληρο το Ανάκτορο του Νέστορα και τον τάφο του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα.
Η περιοχή κατοικείται συνεχώς από την αρχαιότητα και στα νώτερα χρόνια έλαβε μέρος στον Αγώνα του 1821 και πολιορκήθηκε από τον Ιμπραήμ μέχρι την Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1825.

Σήμερα η Πύλος αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά, καθώς διαθέτει μια όμορφη ακτογραμμή και έναν από τους ασφαλέστερους όρμους, αφού το νησί Σφακτηρία προστατεύει την είσοδο του λιμάνιου με φυσικό τρόπο.

Οι πιο σημαντικές και κοντινές παραλίες της ειναι η Βοϊδοκοιλιά με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της, η Χρυσή Άμμος και η παραλία της Γιάλοβας.

Σύντομα μπορείτε να βρεθείτε από την Πύλο, στις πανέμορφες Μεθώνη και Κορώνη, αλλά και στον Φοινικούντα με την όμορφη παραλία του. Όπου και αν βρεθείτε υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες και μπαράκια που θα σας φιλοξενήσουν και φυσικά αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκς.

Ολόκληρη η νοτιοδυτική Μεσσηνία είναι πραγματικά ένας παραδεισένιος τόπος που περιμένει όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν!

- Advertisement -