Συνεχίζοντας την περιπλάνηση στις παραλίες της Πελοποννήσου φτάσαμε στην παραλία της Πλάκας Δρεπάνου. Τεράστια σε μέγεθος και επιβλητική στην όψη. Μερικές φορές και άγρια. Αξίζει να την επισκεφτούμε και μάλιστα αν η άμμος στην ακτή περισσότερο μας προβληματίζει, παρά μας ελκύει. Πλάκα Δρεπάνου, για λίγη άμμο και πολύ βότσαλο…

Μια από τις παραλίες της Αργολίδας που λόγω του μεγέθους της και της τοποθεσίας της απευθύνεται σε όλους είναι αυτή της Πλάκας Δρεπάνου. Ξεκινώντας λίγο έξω από το Δρέπανο και φτάνωντας σχεδόν στο Τολό η βοτσαλωτή παραλία της Πλάκας συνιστάται γιατί δεν μπορεί να κορεστεί εύκολα και βρίσκεται πολύ κοντά στο Ναύπλιο. Έχει καθαρά νερά διότι είναι ανοικτή θάλασσα και καθημερινά το απόγευμα έχει κυματισμό. Έτσι τα νερά ανακατεύονται και καθαρίζονται.

Το όνομα της η παραλία το πήρε από την επιμήκη πλάκα που σχεδόν την ακολουθεί σε όλο το μήκος των 3-4 χιλιομέτρων της, σε απόσταση 10-20 μέτρα από την ακτή. Μιά λορίδα πέτρας που σε πολλά σημεία χωρίζει την θάλασσα στα δύο. Με λίγη προσοχή όμως η πλάκα αυτή δεν είναι καθόλου πρόβλημα και για πολλούς γίνεται και ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Η παραλία της Πλάκας Δρεπάνου από την δεκαετία του 70′ έγινε γνωστή, με την βοήθεια ενός πολύ καλού σήριαλ της εποχής εκείνης, που έκανε γνωστά τα αρκετά κάμπινγκς της περιοχής. Το μέγεθος της παραλίας σε συνδυασμό με το βάθος της ενδοχώρας επέτρεψαν την ανέγερση πολλών ενοικιαζομένων δωματείων, ξενοδοχείου και 4-5 κάμπινγκς. Παρότι όμως πολλοί θα βιαστούν να χαρακτηρίσουν την περιοχή πολύβουη και θορυβώδη δεν είναι έτσι.

Η Πλάκα προσφέρει καθαρά νερά, δυνατότητα να δέσεις εύκολα φουσκωτό, επιλογές για φαγητό στην ίδια την παραλία, αλλά και στα διπλανά χωριά. Μπαράκια πάνω στο κύμα και για πολύ περισσότερη διασκέδαση μην ξεχνάτε ότι είστε λίγα μόλις χιλιόμετρα μακρυά.

Τέλος, να θυμίσουμε το βότσαλο. Αν δεν αρέσκεστε στην άμμο που κολλά επάνω σας, τότε η επιλογή σας είναι Πλάκα Δρεπάνου. Δίπλα από την Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης…

 

- Advertisement -