Ύδρα: Το καρτποσταλικό νησί που κατέκτησε φέτος μέχρι και την Telegraph!

0
3683
Ύδρα

Aνάμεσα στα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά που ξεχώρισε φέτος η βρετανική εφημερίδα Telegraph δε θα μπορούσε βεβαίως να λείπει και η Ύδρα.

Το μαγευτικό νησί του Σαρωνικού με την κουκλίστικη ομορφιά, τη ζωντάνια και την έντονη καλλιτεχνική ζωή του που μας κρατά σε εγρήγορση ειδικά τα καλοκαίρια, συγκεντρώνει όλα αυτά που αναζητά κανείς από ένα ησυχαστήριο τόσο κοντά αλλά και τόσο «μακριά» από την Αθήνα.

Η Ύδρα Θα µπορούσε κάλλιστα να διεκδικεί έναν τίτλο για το πιο ιδιαίτερο νησί, αφού είναι το µοναδικό στην Ελλάδαπου απαγορεύονται διά ροπάλου αυτοκίνητα και παντός είδους τροχοφόρα, αλλά ακόµα και ποδήλατα! Οι µεταφορές στην Ύδρα γίνονται παραδοσιακά µε καροτσάκια, γαϊδουράκια ή άλογα και θαλάσσια ταξί και εκεί συνίσταται και η οµορφιά της.

Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούµε ότι έχει αναδειχθεί σε ένα διεθνές φαινόµενο, αφού και άλλες µεγάλες εφηµερίδες ,ταξιδιωτικοί οδηγοί έχουν παινέψει τη χάρη της.

Ανεβείτε, λοιπόν, και εσείς σε ένα γαϊδουράκι και αφήστε το να σας οδηγήσει σε µιαν αξέχαστη βόλτα στο λιµάνι µε τα επιβλητικά αρχοντικά αλλά και στις ανηφοριές µε τα γραφικά σοκάκια σε ένα από τα πιο ατµοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού!

Τι θα δεις/κάνεις:

* Tο άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη όπως μπαίνουμε στο λιμάνι αριστερά επάνω στο κάστρο.

 

* Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο και στη συνέχεια την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η οποία στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Τσαμαδού.

* Βόλτα στην πλακόστρωτη προκυμαία με τα cafes και τα γουστόζικα μαγαζάκια.

* Περίπατο στο πλακόστρωτο δρομάκι που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει μετά από 25′ στην περιοχή Μανδράκι.

* Εξερεύνηση της δεξιάς πλευρά του λιμανιού, όπου βρίσκονται τα Κανόνια!

* Το κάστρο του Κάβου γύρω από τον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη (που λειτουργεί και ως φυσικό πέρασμα για το Μανδράκι), είτε σχεδόν την πίσω μεριά του λιμανιού (λίγο πριν το Καμίνι) για να απολαύσεις ένα ασύγκριτο ηλιοβασίλεμα.

 

* Το καμπαναριό με το ρολόι μετά την αποβάθρα και περνώντας την πύλη στη βάση του, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Το Ηρώο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

* Το πέτρινο πολυώροφοαρχοντικό του Εμμανουήλ Τομπάζη, με τις τέσσερις καμάρες της βενετσιάνικης «λότζια», όπου στεγάζεται τώρα η Σχολή Καλών Τεχνών.

* Το Μύλο της Σοφίας Λόρενκαι το άγαλμα που απεικονίζει το θέμα της ταινίας «Το παιδί και το Δελφίνι», που γυρίστηκε εδώ.

* Το αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη και το ναό της Υπαπαντής.

* Το πιο παλιό φαρμακείο του νησιού, του οποίου η ίδρυση χρονολογείται στα τέλη του 19ουαιώνα.

* Στο ψηλότερο σημείο της περιοχής τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, τοπικού αγίου του νησιού.

* Το φάρο Ζούρβα που χτίστηκε το 1883 και βρίσκεται ανατολικά της Ύδρας.

* Τη νήσο Δοκό ανάμεσα στην Ύδρα και την αργολική ακτή. Σήμερα λίγοι μόνο κάτοικοι μένουν στο νησί, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με την αλιεία ή την κτηνοτροφία. Το 1975 βρέθηκε αρχαιότατο ναυάγιο που χρονολογείται στο β’ μισό της 3ης χιλιετίας π.Χ.

* Το επιβλητικό αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη, το Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο Ύδρας, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, κοντά στο Λιμεναρχείο, αλλά και το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο στο χώρο των παλιών κελιών της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην προκυμαία.

TravelStyle

- Advertisement -