Τολό: Δημοφιλής προορισμός με όμορφη παραλία

0
2913

Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, γνωστό για την χρυσαφένια παραλία του, την Ψιλή Άμμο, είναι το Τολό.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο και αποτελεί έναν ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό διακοπών για Έλληνες και ξένους.

Διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων για όλα τα γούστα καθώς και πλήθος από εστιατόρια και ψαροταβέρνες, καφέ, μπαρ και τουριστικά καταστήματα.

Το χωριό έχει μια καταπληκτική θέα προς τον Αργολικό, αφού είναι αμφιθεατρικά χτισμένο κοιτάζοντας το όμορφο Κορωνήσι και την Ρέμβη που βρίσκονται μπροστά του, αλλά και το γαλάζιο της θάλασσας που κυριαρχεί παντού.

Ιδανικός τόπος διακοπών για οικογένειες, καθώς τα ρηχά και ζεστά νερά του ενδείκνυνται για παιδιά.
Οι φίλοι της θάλασσας μπορούν να κάνουν θαλάσσια σπορ όπως ιστιοπλοiα, ιστιοσανίδα (wind surfing), θαλάσσιο σκί, αετοσανίδα (Kite surfing) ή καταδύσεις. Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε ένα ποδήλατο θαλάσσης ή ένα μικρό σκάφος και να πάτε για ψάρεμα ή να εξερευνήσετε τα νησάκια του Τολού. Προτείνουμε μια επίσκεψη και μπάνιο στο Δασκαλιό, το μικρό νησάκι πίσω από την Ρέμβη.

Από το Τολό είναι πολύ εύκολες μικρές εκδρομές σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Τιρυνθα και Άργος, όπως και σε άλλες παραλίες της περιοχής, διότι οι αποστάσεις είναι κοντινές. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Αρχαία Επίδαυρο με το Μικρό Θεατράκι της και την Ερμιονίδα με το Πορτοχέλι και την Ερμιόνη της.

Να σημειωθεί επίσης ότι το μικρό κρουαζιερόπλοιο ΑΛΚΥΟΝΙΣ συνδέει το Τολό τους θερινούς μήνες με τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών.

Τέλος να αναφερθεί η Ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης, που βρίσκεται στο βράχο που είναι γνωστός σαν Καστράκι, όπου σώζονται τμήματα της Αρχαίας Ακρόπολης και μαρτυρούν την ιστορικότητα της περιοχής. Το Καστράκι βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο του χωριού.

 

 

- Advertisement -