Με ηλιοφάνεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου

0
2359

Με ηλιοφάνεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου.

Όπως έχει καθιερωθεί, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από το παραδοσιακό αλιευτικό «Χρυσούλα», το οποίο πλαισιώθηκε από κωπηλατικές λέμβους του Ν.Ο.Π.Τ. και από λέμβους Πόρου – Γαλατά. Στη θάλασσα βούτηξαν δώδεκα κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Κυριάκος Γερογιάννης, Αντώνης Καϊκας, Βαγγέλης Κουβάτσος, Βαγγέλης Κρητικός, Παναγιώτης Κώτσαινας, Νίκος Μοσχογιάννης, Ντίνος Παγώνης, Ανδρέας Φραγκεδάκης, Στέλιος Χατζόπουλος, Στέλιος Χίος και ο αειθαλής Δημήτρης Διαμαντόπουλος με τον Στέλιο Χίο να πιάνει το Σταυρό.

Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε εκπροσώπους φορέων και πολίτες στο χώρο εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε η μικρή Σοφία Πόποβιτς.

Αύριο Κυριακή 7.1.2018 ολοκληρώνεται η λειτουργία του παιδικού Carousel στην πλατεία Καραμάνου, όπου οι εκδηλώσεις της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων» πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι «WalkmanTheBand», οι «2+2», η χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το χοροδιδασκαλείο του Ν.Ο.Π.Τ., οι ανιματέρ με τα παιδικά προγράμματα, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των Χριστουγέννων.

- Advertisement -