Στις παραλίες γιόρτασαν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά – Εκατοντάδες ψησταριές στην Καραθώνα Ναυπλίου… (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

0
2629

Πρωτομαγιά με καλό καιρό σήμερα και οι Έλληνες βγήκαν και διασκέδασαν με τον πατροπαράδωτο τρόπο σε παραλίες και βουνά, κοντά στη φύση, κοντά στη θάλασσα.

 

 

Το Ναύπλιο που συνεχίζει να είναι πλημμυρισμένο από κόσμο είχε και αυτό το δικό του πρωτομαγιάτικο κλίμα. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες βγήκαν στα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης. Πολλοί όμως ήσαν και εκείνοι που προτίμησαν όπως δεκάδες χρόνια γίνεται να κατευθυνθούν στην παραλία της Καραθώνας.

Περισσότερες από εκατό ψησταριές μετρήσαμε κάτω από τα ευκάλυπτα ή δίπλα στη θάλασσα να έχουν στηθεί για να ψήσουν τους απαραίτητους μεζέδες για το γλέντι. Κάθε παρέα με την μουσική της. Κάθε παρέα με κέφι και φωνές παιδιών.

Άλλοι πήγαιναν έκαναν την βουτιά τους και ξαναγύριζαν στην παρέα τους. Άλλοι προτιμούσαν να παίξουν ρακέτες και άλλοι βόλλεϋ. Κάποια μικρούλια έπαιζαν με το χώμα και έφτιαχναν κάστρα στην άμμο.

Ολόκληρη η έκταση της Καραθώνας με κόσμο. Κάποιοι πήγαιναν και στην φιέστα του δήμου εκεί δίπλα. Τσάμπα σουβλάκι και ένα ποτήρι κρασί.

Οι πινακίδες των αυτοκινήτων πρόδιναν την προέλευση του κόσμου. Αθήνα, Αργολίδα και κοντινοί νομοί της Πελοποννήσου. Παρέες από Άργος και Ναύπλιο και αρκετά αγροτικά από τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας. Όλοι μαζί διασκέδαζαν για την Πρωτομαγιά. Έπαιζαν στον ήλιο και κυνηγούσαν τις ακτίνες του ήλιου με ένα στόχο. Το γρήγορο μαύρισμα, αφού ακόμη στην παραλία κυριαρχούσε το λευκό!!!

Και του χρόνου να’ μαστε όλοι καλά …

ΦΩΤΟ:

 

- Advertisement -