ΚΥΘΗΡΑ: Tο νησί της θεάς Αφροδίτης και του έρωτα

Το ορεινό νησί των Κυθήρων έχει συνδεθεί με την γέννηση της θεάς Αφροδίτης. Σύμφωνα με τη Μυθολογία μέσα από τους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων ξεπήδησε η Αφροδίτη, στην οποία το νησί ήταν αφιερωμένο.

0
5251

Βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, στο σημείο όπου ενώνονται τα τρία πελάγη, το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό.

Έχει δύο κύριες οροσειρές και ενδιάμεσα χαμηλότερα βουνά, φαράγγια και ποταμούς, καθώς επίσης και πλούσια βλάστηση, γι αυτό και το νησί θεωρείται ιδιαίτερα γοητευτικό.

Είναι ένα νησί με 3.500 περίπου κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τα αγροτικά, το εμπόριο και τα τουριστικά. Κύριο προϊόν του νησιού το φημισμένο του μέλι και το λάδι.
Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των κατοίκων πέφτει προς τον τουρισμό.

Επισκεπτόμενος κανείς τα Κύθηρα έχει να δει και να επισκεφθεί πολλά μέρη, καθώς είναι ένα νησι με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Παραδοσιακά χωριά, πολλές όμορφες παραλίες, σπήλαια, ναούς και μοναστήρια, μουσεία και κάστρα.

Θα αναφερθούμε στο σπήλαιο Μυλοποτάμου ή σπήλαιο της Αγ. Σοφίας με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 13ου αιώνα και τους πλύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του.

Το κάστρο της χώρας είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα του νησιού, Λόγω της θέσης του το ονόμαζαν και Μάτι της Κρήτης. Έχει χτιστεί τον 13ο αιώνα από τους Βενετούς.

Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού είναι αυτή της Παλαιόπολης, όπου σύμφωνα με την Μυθολογία μέσα από τα νερά της αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη.
Συνδιάζει άμμο και βότσαλο και παρέχει τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά όλο το χρόνο με Πειραιά και Κρήτη, καθώς επίσης με Γύθειο, Καλαμάτα και Νεάπολη Λακωνίας.
Διαθέτει επίσης Διεθνή Αερολιμένα με δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού.

Ένα νησί που μέσα στους αιώνες έζησε πολλά και γνώρισε λαούς διαφορετικούς, γι αυτό και εκπέμπει μία ιδιαίτερη γοητεία και σας καλεί να φλερτάρετε με την ομορφιά του.

- Advertisement -