Γιορτή σύκου και κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας

0
3148
Μέσα στην αγκαλιά του Πάρνωνα, τιμώντας τα προϊόντα που παράγει η αρκαδική γη το φθινόπωρο, ο Πλάτανος σας περιμένει και φέτος στην καθιερωμένη γιορτή «Σύκου και Κάστανου» το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Οκτωβρίου 2017.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 10:30 π.μ. με το καλωσόρισμα των επισκεπτών στο όμορφο χωριό μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν κάστανα βραστά, σύκα, καστανόπιτες και σοκολατάκια σύκου. Το φαγητό θα είναι έτοιμο γύρω στη 1:00 μ.μ και θα περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα τα οποία είναι αναλυτικά διαθέσιμα στον τιμοκατάλογο που ακολουθεί. Η μουσική θα παίζει δυνατά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Πλατάνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να δροσιστούν με το Πλατανίτικο νερό που ρέει άφθονο σε κάθε γωνιά. Άλλωστε όπως αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού “Σαν του Πλατάνου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη με μια γουλιά δε θες γιατρό με δύο βρίσκεις ταίρι.”

Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, γραφικά σοκάκια, άφθονα τρεχούμενα νερά, σπίτια με πολεμίστρες, τα αφρίζοντα νερά των πηγών του Βρασιάτη ποταμού, ο Επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Άννας η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1835 με εικόνες όμοιες του Αγίου Όρους, τα δύο μοναστήρια Παναγία της Σέλας και Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η πέτρινη παραδοσιακή βρύση και ο καταρράκτης που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

 Τα φαγητά και οι τιμές τους έχουν ως εξής: Σκαστά μακαρόνια: 5€,Βραστό:6€,Φασολάδα 5€,Πατάτες τηγανητές: 4€, Σουβλάκι:2€,Λάχανο Σαλάτα:4€,Τυρί:4€, Κρασί:6€/Λίτρο, Αναψυκτικά:1.50€,Μπύρα:2€
 Παρακαλούμε θερμά για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας να μας ενημερώσετε το αργότερο μέχρι 15/10.
 Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τη γιορτή αλλά και τη διαδρομή είμαστε στη διάθεση σας στα παρακάτω τηλέφωνα:6974817379 & 6978034101.

- Advertisement -