Νέα τιμητική διάκριση η 5η θέση στο κόσμο για τον Τουρισμό της Πελοποννήσου

0
1838

Άλλη μια διακριση για την Πελοπόννησο ήρθε στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες για να αποδείξει ότι το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου παίρνει εύσημα, έχει ζήτηση, μπορεί να αντέξει τον αυξημένο ανταγωνισμό και στο χέρι μας είναι να έχει μέλλον.

Το μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο Virtuoso με ειδικότητα τις τουριστικές προτάσεις διακοπών πολυτελείας, τοποθετεί την Πελοπόννησο στην 5η θέση των κορυφαίων οκτώ προορισμών του κόσμου. Στα πακέτα του περιλαμβάνει Πελοπόννησο και εμπιστεύεται τις μονάδες της Πελοποννήσου για να κερδίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Στο κείμενο που φιλοξενεί το πρακτορείο και το οποίο προωθεί στους πελάτες του παγκοσμίως η Πελοπόννησος περιγράφεται ως περιοχή που έχει ελαιοτριβεία, παραλίες και τοποθεσίες που προστατευονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ και βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τμήμα της νότιας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά το άρθρο  σημειώνει ότι «η Ελλάδα ανταγωνίζεται την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, προσεγγίζοντας τουρίστες που έχουν επισκεφτεί και στο παρελθόν την χώρα».

Στην Πελοπόννησο περισσότερο γνωστή είναι η αρχαία πόλη της Ολυμπίας αναφέρει η Virtuoso και παροτρύνει τους πελάτες της να κάνουν πεζοπορία μέσα σε φαράγγια, ποδήλατο γύρω από τα ελαιοτριβεία, μαθήματα μαγειρικής με τις ντόπιες Ελληνίδες «γιαγιάδες», που φημίζονται για τις συνταγές τους.

Η Virtuoso δεν παραγνωρίζει τα ελληνικά νησιά, αλλά παροτρύνει τους πελάτες της να κρατήσουν μέρες και για την Πελοπόννησο, όπου εκτός από σημεία κορυφαίου ενδιαφέροντος, υπάρχουν όμορφες πόλεις και καταπληκτικά ξενοδοχεία.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο τουριστικός τομέας σήμερα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Πελοπόννησο δίνει ευκαιρίες και ελπίδες. Έχει γίνει πολύ δουλειά και πρέπει να συνεχιστεί η σημερινή προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια.

Μιχάλης Καζάς

- Advertisement -