ΥΔΡΑ: Το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού

Η κοσμοπολίτικη Ύδρα είναι ιδιαίτερα γνωστή παγκοσμίως και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κάθε είδους Έλληνα και ξένο τουρίστα.

0
6224
Ύδρα

Η πρόσβασή στο νησί είναι ακτοπλοϊκή και συνδέεται όλο το χρόνο με Πειραιά, Ερμιόνη και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η απόστασή του από τον Πειραιά κοντινή.

 

Η Ύδρα είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό νησί, με πολλά αξιοθέατα, όμορφες παραλίες, ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες ή πολυτελείς κατοικίες προς ενοικίαση. Διαθέτει πλήθος από εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ -μπάρ, καθώς και μαγαζιά με είδη δώρων. ¨

Όλα στη διάθεση του επισκέπτη, για να ικανοποιήσει με πολύ φιλόξενο τρόπο τις ανάγκες του για ξεκούραση, χαλάρωση και διασκέδαση.

Νησί με μακραίωνη ιστορία η Ύδρα, έχει κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και φημίζεται για την ναυτική παράδοσή της. Η συμβολή του νησιού στον Αγώνα του 1821 υπήρξε σημαντική. Από το νησί κατάγονται ο Ανδρέας Μιαούλης, προς τιμήν του οποίου γιορτάζονται κάθε χρόνο, τέλος Ιουνίου τα Μιαούλια, καθώς επίσης ο Κριεζής, ο Τσαμαδός, ο Σαχίνης, ο Τομπάζης και άλλοι μεγάλοι Πλειοκτήτες και Ναυμάχοι του 1821.

Περπατώντας ο επισκέπτης στους δρόμους της Ύδρας, όπου ως γνωστόν απαγορεύονται τα τροχοφόρα, συναντά μία σειρά από παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές, μπλέ πόρτες και παράθυρα, γραφικά καλντερίμια.
Αξιζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς τις ιστορικές οικίες του Παύλου και Λάζαρου Κουντουριώτη, που αποτελούν χαρακτηριστικά κτίσματα της Υδραϊκής αρχιτεκτονικής, καθώς επίσης το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και τις πέντε όμορφες Μονές του νησιού… τον προφήτη Ηλία, την Μονή Αγίου Νικολάου, τη Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ζούρβας, την εκκλησία της Υπαπαντής και τη Μονή Αγ. Ευπραξίας.

Επισκεφθείτε λοιπόν το όμορφο νησί με την τόσο παράξενη ομορφιά, που ενέπνευσε πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους ζωγράφους, όπως τον Πικάσο και αφεθείτε στην φιλόξενη ατμόσφαιρά του.

 

- Advertisement -