Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ναύπλιο

0
500
28ης Οκτωβρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 10:00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 11:00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές – μαθήτριες και σπουδαστές στα μνημεία Ηρώων της πόλης. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της πόλης και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος. 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών Ναυπλίου (Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου), με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου (Πρόνοια), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χατζηαναστασίου Τάσο, διδάκτωρ ιστορίας, καθηγητής 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου. 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 11.30 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων και συλλόγων. Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου). 17:15 Υποστολή της Σημαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με: • Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι. Μ. Αργολίδος • Τη συμμετοχή του Στρατού: η Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου • Τον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασίατου χώρου: ο Δήμος Ναυπλιέων • Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας Τελετάρχες ορίζονται ο υπάλληλος της Π.Ε. Αργολίδας κ. Ιωάννης Στάθης και ο υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Στυλιανός Γκουριώτης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

- Advertisement -