Δάρα Αρκαδίας: Εκεί που ο πολιτισμός και η παράδοση βρήκαν το “σπίτι” τους

Ένα από τα ορεινά και γραφικά χωριά που φιλοξενεί η πανέμορφη Αρκαδική γη είναι το Δάρα.

0
4779
Μουσείο Λαικού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Μουσείο Λαικού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

Μουσείο Λαικού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, χώρος διαφύλαξης πολύτιμου υλικού – πολιτισμού και παράδοσης – του χωριού Δάρα και της ευρύτερης περιοχής!

Ένα από τα ορεινά και γραφικά χωριά που φιλοξενεί η πανέμορφη Αρκαδική γη είναι το Δάρα. Σκαρφαλωμένο πάνω στις πλαγιές του Σαϊτά προσφέρει όλες τις ομορφιές του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Το Δάρα όμως ξεχωρίζει, από όλα άλλα χωριά, διότι από τον Αύγουστο του 2014 λειτουργεί σ ένα όμορφο, αναπαλαιωμένο κτήριο το Μουσείο Λαικού Πολιτισμού Δάρα.

Ένας πανέμορφος χώρος διαφύλαξης πολύτιμου υλικού – πολιτισμού και παράδοσης – του χωριού Δάρα αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δαραίων.

Ως θεματοφύλακας λοιπόν της τοπικής κουλτούρας και του λαογραφικού πολιτισμού εκτείθενται στο μουσείο ξυλόγλυπτα αντικείμενα της προσωπικής συλλογής του Ι. Μπακόπουλου, τα οποία από πλευράς του δωρίστηκαν εδώ και κάποια χρόνια στον Σύνδεσμο Δαραίων.

Το μουσείο πέρα από την έκθεση των ξυλόγλυπτων αντικειμένων, περνά τόσο στην πολιτιστική αξιολόγηση των εκθεμάτων όσο και στην αξιοποίηση αυτών, ώστε αυτή η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά να διατηρηθεί και να παραμείνει γνωστή τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Απολαμβάνοντας οπωσδήποτε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του χωριού και της γύρω περιοχής, συνιστούμε ανεπιφύλακτα και μία επίσκεψη σ’αυτό το τόσο ενδιαφέρον μουσείο λαϊκού πολιτισμού.

Ένας πολιτισμός απόλυτα εναρμονισμένος και επηρεασμένος από το φυσικό περιβάλλον, συνδυασμένος με την ιστορική πορεία του τόπου, σας περιμένει να τον γνωρίσετε από κοντά!

- Advertisement -