Αναρριχητικό Πάρκο Λαγκάδας Ταϋγέτου

0
5355

Το πεδίο βρίσκεται στο 15οχλμ του εθνικού οδικού δικτύου Σπάρτης-Καλαμάτας, 5χλμ μετά τον οικισμό της Τρύπης θα συναντήσετε το parking της Λαγκάδας. Απέναντι ακριβώς υπάρχει μονοπάτι που σε 3′ σε βγάζει στα δύο πρώτα και σημαντικότερα πεδία (Αλώνι-Πετσάνες).

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει και από την Εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης. (45ο χλμ). Η 45 λεπτών διαδρομή γεύεται μέρος του μαγευτικού ορεινού όγκου του Ταυγέτου από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Οδηγώντας από την Καλαμάτα πρός Σπάρτη συναντάτε 200 μέτρα πριν το parking(των πεδίων Αλώνι-Πετσάνες) στο αριστερό σας χέρι το πεδίο “Στάνη” το οποίο βρίσκεται ακριβώς επάνω στο δρόμο δίπλα ακριβώς από μια Στάνη! Στα δεξιά σας συναντάτε την “Τουρλίτσα” (υπάρχει σηματοδοτημένο μονοπάτι που κατηφορίζει στο ρέμα, οι διαδρομές βρίσκονται στο δεξί μέρος της ορθοπλαγιάς.

Καλύτερη εποχή για αναρρίχηση είναι από Μάιο μέχρι Νοέμβριο χωρίς αυτο βέβαια να είναι απόλυτο αν σκεφτείτε πως το πεδίο βρίσκεται σε 800μ υψόμετρο και οι κλιματικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο διαφέρουν.

 

- Advertisement -