ACTIVESCAPE Καλάβρυτα – Οδοντωτός – Σπήλαια Λιμνών

0
2781

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε ένα τρίπτυχο ιδιαίτερων προορισμών μας περιμένει ξανά στις 21 Οκτωβρίου!

​Επειδή Active δεν σημαίνει πάντα “παίρνω το σακίδιο μου και παίρνω τα βουνά” αυτή τη φορά θα είμαστε Active με διαφορετικό τρόπο! Έλα να κάνουμε κάτι με τον ιδιαίτερο τρόπο που οι Active ξέρουν, και ζήσε μια μέρα έξω από τα συνηθισμένα!

Μέσα σε μια μέρα ζήσε τα όλα μαζί: Οδοντωτό, Σπήλαια Λιμνών και Καλάβρυτα – χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις κι άσκοπες εκπλήξεις – στα καλύτερα τους, με άτομα που γνωρίζουν τους ιδιαίτερους αυτούς προορισμούς και θα σε βάλουν στο πνεύμα της ιστορίας και της σημασίας τους.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην καρδιά του Φθινοπώρου, με την παλέτα ζεστών χρωμάτων να ζωγραφίζουν τη φύση, θα ξανανέβουμε τον Βουραϊκό, επαναλαμβάνοντας την περιπέτεια της περασμένης άνοιξης, όχι πεζοπορικά (όπως κάνουμε συχνά), αλλά με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο – ένα μοναδικό κατασκεύασμα στην Ελλάδα! Ξεκινώντας από το Διακοφτό, στις χαρακτηριστικές σιδηρομικές ράγες του, θα ανέβουμε με τον Οδοντωτό περνώντας μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού ανάμεσα σε βράχια, πλατάνια και τρεχούμενα νερά, μια συναρπαστική, παραμυθένια διαδρομή που αναγκάζει τον επιβάτη του συρμού να μην ξεκολλάει τη μύτη του από το παράθυρο και να βγάζει φωτογραφίες, προσπαθώντας να “ρουφήξει” όλη τη μαγεία της διαδρομής.

​Με την άφιξή μας στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα επισκεφθούμε τα φαντασμαγορικά Σπήλαια Λιμνών στο χωριό Καστριά, πριν καταλήξουμε στα Καλάβρυτα για φαγητό, καφέ και βόλτα.

Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς του, το περίφημο Σπήλαιο των Λιμνών, ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, έχει κάτι αποκλειστικά δικό του: τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες (εκτείνονται σε τρεις ορόφους), και σταθερή θερμοκρασία 13-16 βαθμών Κελσίου που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Στη διαδρομή των 500 μέτρων μέσα στο σπήλαιο θα θαυμάσουμε πανέμορφες λίμνες (όταν υπάρχει νερό ξεχειλίζουν δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες), εκπληκτικούς σχηματισμούς φωτισμένων σταλακτιτών και σταλαγμιτών με διάφορα σχέδια και μορφές, καθώς και τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς των τοιχωμάτων του. Το σπήλαιο είναι παλιά κοίτη υπόγειου ποταμού και η ύπαρξή του ήταν γνωστή από πολύ παλιά, όμως μόλις το 1964 εξερευνήθηκε και χαρτογραφήθηκε. Έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά ανθρώπου και ζώων ανάμεσα στα οποία και ιπποπόταμου, τα οποία μαρτυρούν πως το σπήλαιο κατοικήθηκε από την 6η χιλιετία π.Χ., ενώ αναφέρεται και σε πολλούς αρχαίους μύθους.

συνέχεια ΕΔΩ

- Advertisement -