Ενοικιαζόμενα: Διαμαρτυρία του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων “ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ” για το ΜΗ άνοιγμα τους… (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

0
1734

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων , αλλά είναι βέβαιος ότι ισχύει και για τους συναδέλφους τους όλων των τουριστικών περιοχών της Ελλάδας. Όλοι περίμεναν να ανοίξουν πριν την κομβική ημερομηνία της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Μιας ημερομηνίας που σηματοδοτεί χρόνια τώρα την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Όλοι σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης περίμεναν ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και προς τούτο άρχισαν να δέχονται κρατήσεις. Αιφνίδια όμως ειδοποιήθηκαν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν πριν της 15ης του μήνα. Τι γίνεται τώρα που το Ναύπλιο έχει πολύ μεγάλη πληρότητα; Τι θα κάνουν τα καταλύματα που έχουν πάρει προκαταβολές;

Παρακάτω η ανακοίνωση του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων “Ξένιος Δίας”, οι οποίοι σήμερα έκαναν και συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Το πρόβλημα τους μας περιγράφουν στο βίντεο της ανάρτησης μερικοί από τους ιδιοκτήτες αυτών των καταλυμάτων. Ακούστε τι λένε:

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

  1. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 987 Β 22-3-2020 Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 ή 26.3.2020, κατά περίπτωση, έως και 30.4.2020.

2. Παράταση ισχύος της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20035/ 22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 987) έως και τις 31.5.2020.

  1. Με αυτήν την απόφαση ο Υπουργός μας εξαιρεί. Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20035/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 ή 26.3.2020, κατά περίπτωση, έως και 30.4.2020» (Β’ 987), παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της έως και τις 15.6.2020, συμπεριλαμβανομένων και των «ξενώνων φιλοξενίας νέων» (Youth Hostels).2. Από την απαγόρευση λειτουργίας της παρ. 1 εξαιρούνται τα ξενοδοχεία και οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ).

Εμείς σήμερα όλοι , μην γνωρίζοντας την ΚΥΑ της 30/5 ανοίξαμε

Ρωτάμε Κύριε Υπουργέ πως θα χειριστούμε τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι 15/6/2020? Γνωρίζοντας ότι θα ανοίγαμε την 1/6.

Η περιοχή μόνο του Ναυπλίου έχει πάνω από 100 μη κύρια καταλύματα 12 μηνης λειτουργίας τα οποία αφού σήμερα περίμεναν να ανοίξουν εξαιρούνται με συνέπεια την οικονομική καταστροφή λόγω της αγοράς των προϊόντων για τα πρωινά και δυσφήμηση από τις ακυρώσεις που πρέπει να κάνουμε για το διάστημα 1-15 Ιουνίου.

Κύριε Υπουργέ δεν είμαστε παιδιά άλλου θεού.

Ειδικά το 3 ήμερο του Αγίου Πνεύματος που όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα και έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Το σπουδαιότερο εδώ είναι η ψυχολογία η οποία φάνηκε  ότι θα τόνωνε τα οικονομικά δεδομένα της πόλης μας περιμένοντας από τα καταλύματά μας να λειτουργήσουν και τα καφέ και τα εστιατόρια .

Δώστε μας τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ψυχολογία και τη δυναμική της πόλης μας

Πως θα ακυρώσουμε στο παρά 5 τις κρατήσεις?

Πως θα επιστρέψουμε τα χρήματα και ειδικά σε κρατήσεις που είναι μέσω καναλιών (booking-expedia κλπ).

Τα καταλύματα όπως και τα ξενοδοχεία δεν είναι καταστήματα που η πώληση αγαθού γίνετε σε μερικά λεπτά , αλλά προέχει μια προετοιμασία .

Εμείς δεν είμαστε καταλύματα εποχικής λειτουργίας αλλά καταλύματα 12 μήνης λειτουργίας σε ποσοστό 100%.

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος                                            Γιάννης Παφύλιας

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6979003192

Αριθμός πρωτοκόλλου 252         1/6/2020

 

 

 

- Advertisement -