Πόρος: Ιδανικός και ασφαλής προορισμός για το καλοκαίρι του 2020!

0
2593

Με το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ξεκινάει η φετινή τουριστική περίοδος για τον Πόρο και το νησί είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν για τους διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

 

Ειδικά φέτος, το νησί αποτελεί την πλέον ασφαλή και λειτουργική επιλογή για τους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι είναι εκείνοι που μπορούν να τονώσουν τις οικονομίες των νησιωτικών περιοχών. Πλεονέκτημα του Πόρου αποτελεί η γρήγορη και οικονομική πρόσβαση και η άμεση δυνατότητα αναχώρησης, χωρίς καμία εξάρτηση από τους περιορισμούς που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και από τυχόν εμπλοκές που θα μπορούσαν να προκύψουν σε προορισμούς χωρίς οδική πρόσβαση.

Ειδικότερα οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες για τον Πόρο φέτος το καλοκαίρι είναι οι ακόλουθες:

Στο νησί δεν έχει σημειωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού και όλοι οι κανόνες που έχουν καθορισθεί νομοθετικά για την αποφυγή διάδοσης της νόσου τηρούνται σχολαστικά από όλες τις αρχές και τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, καθώς δεν έχουν καθορισθεί από την κεντρική κυβέρνηση ειδικές διαδικασίες διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού σε νησιά, ο Δήμος έχει καθορίσει ήδη από τον Μάρτιο με Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ειδικά τοπικά μέτρα, καθώς και ειδικές προβλέψεις για τις τοπικές συγκοινωνίες, τους δημοτικούς χώρους κτλ.

Με βάση τα παραπάνω, στο νησί ισχύει τοπικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊου (εδάφιο Γ3, Απόφαση ΔΣ 39/2020, – ΑΔΑ: Ψ4ΤΕΩΞΝ-Β41), το οποίο είναι γνωστό σε όλες τις τοπικές αρχές.

Για περιστατικά υγείας εκτός κορωνοϊού, η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας γίνεται από το Κ.Υ.Γαλατά (22983 20300), ενώ ο Δήμος διαθέτει 2 ασθενοφόρα για 24ωρη συνδρομή σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται η παρουσία γιατρού του δημοσίου ή υπάρχει ιδιώτης γιατρός.



Στον Πόρο λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (22980 22199) με οχήματα και προσωπικό σε 24ωρη βάρδια τη θερινή περίοδο.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι: Δήμος 15303, Αστυνομία 22980 22462, Λιμεναρχείο 22980 22274.

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος διενεργεί περιοδικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα, στα τοπικά μέσα συγκοινωνιών και πλέον στα Σχολεία, ενώ έχει μοιράσει δωρεάν περισσότερες από 11.000 μάσκες μιας χρήσης, έχοντας απόθεμα 6.000 ακόμα μάσκες.

Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες σε όλους τους επιχειρηματίες εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων αποστάσεων προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού (1 καρέκλα ανά 2 τ.μ.).

Με Απόφαση Δημάρχου έχει συγκροτηθεί δημοτικό συνεργείο ελέγχου τήρησης των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, ενώ έχει ζητηθεί εγγράφως και από την Αστυνομία η διενέργεια σχετικών ελέγχων.
Έχει ληφθεί Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση της κεντρικής παραλιακής οδού από 26 Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου (και Π-Σ του Σεπτέμβρη), ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και χώροι ασφαλούς περιπάτου.

Μέχρι τις 26 Ιουνίου δεν εφαρμόζονται περιορισμοί κυκλοφορίας στο κέντρο του νησιού και η δημοτική συγκοινωνία δεν λειτουργεί, ενώ ο Δήμος θα εκδώσει δημόσια πρόσκληση για επιδότηση δρομολογίων λέμβων προς/από όλες τις περιοχές του νησιού από 1η Ιουλίου.


Τα δρομολόγια του πορθμείου και των λέμβων Πόρου-Γαλατά λειτουργούν στην κανονική συχνότητά τους, ενώ ήδη υπάρχουν τρία δρομολόγια ιπτάμενων και καταμαράν καθημερινά από/προς Πειραιά.


Οι παραλίες του Δήμου έχουν καθαρισθεί και αρκετές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν οργανωμένα.


Οι υποδομές του λιμανιού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για υποδοχή σκαφών, ενώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να δοθεί σε χρήση και το υπό επισκευή τμήμα.

Τα τοπικά καταλύματα επανεκκινούν τη λειτουργία τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και μέχρι στιγμής λειτουργούν τα ετήσιας λειτουργίας, τα οποία και είχαν πληρότητα 100% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

 

- Advertisement -