Βοϊδοκοιλιά: μια παραλία για Όσκαρ… δείτε την από ψηλά (βίντεο drone)

Καμάρι της Μεσσηνίας. Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου.

0
8264
Βοϊδοκοιλιά
Βοϊδοκοιλιά

Για πολλά φημίζεται η Πελοπόννησος. Ένα από όλα αυτά είναι οι παραλίες της. Υπάρχουν παραλίες με καταγάλανα νερά που απευθύνονται σε κάθε γούστο.

Με άμμο, με βότσαλο, με πέτρες. Κλειστά λιμανάκια, δαντελωτές ακρογιαλιές, μεγάλες επιμήκης παραλίες. Με πολύ κόσμο ή με λιγοστό…
Παραλίες που μπορείτε να βρεθείτε μοναχά εσείς και η παρέα σας…

Μία από τις ξακουστές παραλίες της Πελοποννήσου είναι αυτή της Βοϊδοκοιλιάς. Μια πανέμορφη παραλία που μόνο το σχήμα της συναρπάζει. Είναι επιχείρημα για να την επισκεφτείτε και να κολυμπήσετε στα νερά της.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται στα δυτικά της Μεσσηνίας. Έξω από το χωριό Ρωμανός. Δίπλα από τη Γιάλοβα και λιγοστά χιλιόμετρα από την Πύλο.

Όπως έγραψε κάποιος “το υπέροχο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό”. Είναι έτσι ακριβώς. Θεωρείται η καλύτερη παραλία της Μεσσηνίας και από τις πλέον πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας.

“Υδάτινο θέατρο”, την έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι άλλοι. Χαρακτηριστικό της παραλίας ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται δίπλα της.

Ο χώρος έχει διασωθεί και παραμένει αναλοίωτος από την λαίλαπα του τεχνολογικού μας πολιτισμού μας διότι είχε την τύχη να περιλαμβάνει αρχαιότητες που η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει περιφρουρήσει.

 

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη Να αναφερθεί επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται το πολυδιαφημισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Costa Navarino, που ευτυχώς έχει σεβαστεί το ύφος και την ιστορία της περιοχής.

Από την Καλαμάτα η απόσταση μέχρι την παραλία είναι περίπου 50 χιλιόμετρα.

- Advertisement -