Τα Μονοπάτια των Τρικάλων Κορινθίας πειρασμός για επίσκεψη

0
4748

Το υπέροχο κλίμα, τα καθαρά νερά, ο αέρας του βουνού, ο ορίζοντας και η θέα της θάλασσας, τα πέτρινα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά, οι πέτρινες βρύσες που αναβλύζουν το υπέροχο ιαματικό νερό τους κι ένα δίκτυο μονοπατιών που οδηγούν στην ενδοχώρα συνθέτουν την εικόνα των Τρικάλων Κορινθίας.

Αυτά τα μονοπάτια πρέπει να περπατήσει ο επισκέπτης για να ψηλαφήσει, να αισθανθεί την ομορφιά της υπέροχης Τρικαλίτικης φύσης και να ξαποστάσει στις πηγές και στον ίσκιο των πλατανιών.

Τα Τρίκαλα δεν είναι μόνο ο κεντρικός δρόμος που συνωστίζονται οι ουρές των αυτοκινήτων το σαββατοκύριακο. Είναι κυρίως η ενδοχώρα τους – άγνωστη στους πολλούς. Είναι οι εκκλησιές (παλιές και νεότερες) τα αρχοντικά, οι μοναχικές βρύσες τα ξωκλήσια, τα περιβόλια (ιδίως το καλοκαίρι με τις μηλιές και τις φασολιές). Είναι τέλος η υπέροχη φύση που αγκαλιάζει τους οικισμούς.

Ο Σύλλογος “Οι Φίλοι των Τρικάλων” άλλωστε, χρόνια τώρα πασχίζει για να είναι όλα έτοιμα για να μας υποδεχτούν. Τα μονοπάτια με την πολύ καλή σήμανση και συντήρηση είναι τμήμα του έργου του.

Περπατήστε τα μονοπάτια και να είστε σίγουροι ότι αν το κάνετε, τότε θα αισθανθείτε την απόλυτη αρμονία και ομορφιά που διέπει αυτό το τοπίο, το Τρικαλίτικο τοπίο.

 

- Advertisement -