Η Λαογραφική Συλλογή της Μάνης

0
4216

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι επισκέπτες της Δυτικής Μάνης και δη οι ξένοι για τη Λαογραφική Συλλογή Μάνης που στεγάζεται στο κτίριο του π. Γυμνασίου Πλάτσας, το οποίο βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο Καλαμάτας – Αρεόπολης.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος, μέσα σε έναν μήνα από τη λειτουργία της Λαογραφικής Συλλογής, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 300 επισκέψεις.

Το ίδιο αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αφού προσφέρουν συνέχεια για τον εμπλουτισμό της Συλλογής, τα περισσότερα αντικείμενα της οποίας, προέρχονται από δωρεές των κατοίκων της περιοχής.

Η Λαογραφική Συλλογή Μάνης αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο προβολής του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής, περιλαμβάνοντας πάνω από 700 αντικείμενα (οικιακής χρήσης, όπλα, ρουχισμό, εργαλεία κ.λπ.), τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα έως και τα μέσα περίπου του 20ου.

Η έκθεση απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την παραδοσιακή ζωή των Μανιατών του προηγούμενου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι δίγλωσση, με το ερμηνευτικό καθώς και το οπτικοακουστικό της υλικό, να είναι μεταφρασμένο και στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαογραφική Συλλογή Μάνης είναι επισκέψιμη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, από τις 10.00 έως τις 13.00.

- Advertisement -