Ζήρεια: Άγρια άλογα στην ομίχλη

Τα ελεύθερα άλογα της Ζήρειας.

0
3915
Άγρια άλογα στην ομίχλη

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κατοίκους της Ζήρειας είναι τα ημιάγρια άλογα της.

Απομεινάρια άλλων εποχών, όταν στην Ζήρεια υπήρχαν φάρμες αλόγων που χρησιμοποιούνταν σε αγροτικές εργασίες και όχι μόνο. Μπορούμε να τα συναντήσουμε σε διάφορες περιοχές της Ζήρειας, αφού μετακινούνται συνεχώς παίζοντας και προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την διαβίωση τους.

Περήφανα κυκλοφορούν και αν βγουν στον δρόμο μας είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν την προσοχή και τον θαυμασμό μας.


Αν και δεν θα έπρεπε, στην εποχή μας τα άλογα της Ζήρειας έχουν συνδεθεί με την ίδια την Ζήρεια. Ένα βουνό που συνίσταται για πάρα πολλές δραστηριότητες, αφού τα οροπέδια της, τα επίπεδα πλατωματα της, η λίμνη της, τα μονοπάτια της και οι χαραδρες της είναι σχετικά προσπελάσιμες με τα πόδια, με ποδήλατο, μηχανή και αυτοκίνητο. Ιδανικός τόπος όμως είναι η Ζήρεια και για ιππασία.

Στην περιοχή, (Ρέθι), λίγο πριν τα Τρίκαλα Κορινθίας, υπάρχει και Το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας, που διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένους συνοδούς και εκπαιδευτές, που αναλαμβάνουν να μας μυήσουν, με ασφάλεια, στα μυστικά και τις χαρές της ιππασίας.
Στο Κέντρο θα βρούμε ήρεμα και κατάλληλα εκπαιδευμένα άλογα, ιδανικά για βόλτες στο οροπέδιο της Ζήρειας ή στις γύρω ρεματιές.

Η βόλτα μας στη Ζήρεια μπορεί να είναι μονοήμερη, ή να περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αφού η Ζήρεια είναι μόνο δέκα χιλιόμετρα από τα όμορφα Τρίκαλα, που διαθέτουν κάθε είδους κατάλειμμα και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση..

- Advertisement -